Project Grenzeloos – Sunil Rakhan – ’s Heeren Loo

25 apr 2023 | Grenzeloos, nieuws

Een aantal jaren geleden begon Sunil Rakhan met het maken van kunst.
De mooie felgekleurde vormen, zwart omlijnd, zijn kenmerkend voor hem. Ook zie je zijn Hindoestaanse roots terug in zijn werk, zoals het ohm teken. Eén van de belangrijke symbolen uit het Hindoeïsme.

Sunil is 58 jaar geleden geboren in Paramaribo, Suriname.  Samen met zijn familie, in de jaren ’70, naar Nederland geëmigreerd. Hij woont nu met zijn moeder in Godlinze. Luistert veel naar muziek, vaak is Hindoestaanse muziek vanuit de boxen te horen.

“Thuis had ik helemaal niks om te doen. Mijn moeder heeft het toen voor mij aangevraagd bij de gemeente. Hiervoor deed ik nooit iets met kunst.” Nu is hij daar vier dagen per week fulltime mee bezig; twee dagen in Appingedam en twee dagen in Bedum bij het Talentencentrum van ’s Heeren Loo, afdeling Noorderbrug. Ze begeleiden daar mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Sunil Rakhan

Foto Jan Westerhof

 

Hij maakt veel mensen blij met zijn werk. “Ik heb zoveel gemaakt, geef ik allemaal aan mijn zusjes. Ik heb ook een keer Mona Lisa gemaakt. Heel netjes. Die hangt nu bij mijn zoon.” Soms werkt hij echter ook in opdracht en verkoopt hij zijn kunst. Zo heeft hij een keer voor iemand een hele grote Tom en Jerry gemaakt. En zijn werk van een olifant met kalf is verkocht aan een mevrouw uit Bedum.

“Ik ga eerst nadenken, dan maak ik met potlood een schets. ’t Is gewoon mijn hobby! Als ik heel veel zin heb, dan werk ik rustig. Ben ik heel leuk bezig. De handbeweging, het gevoel. Ik verzin altijd, ik krijg geen les.”

Meer berichten in: Grenzeloos | nieuws

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer