Nieuw (corona)steunpakket voor de cultuursector

20 jun 2022 | Nieuws

Op 24 mei 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta een nieuw pakket van steunmaatregelen vastgesteld om de culturele sector in onze gemeente als gevolg van de coronacrisis te ondersteunen.

Hierin zitten twee nieuwe regelingen:

  1. Subsidieregeling compensatie schade voor amateurkunstorganisaties en evenementenorganisaties voor cultuur Eemsdelta 2021 (aanvragen kan tot en met 31 augustus 2022).
  2. Subsidieregeling versterking cultuursector gemeente Eemsdelta 2022-2023 (aanvragen kan tot en met 31 december 2023).

Uit de gesprekken die IVAK de afgelopen tijd heeft met cultuuraanbieders en verenigingen in onze gemeente blijkt dat door corona er toch veel verloren is gegaan. Verschillende verenigingen hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden en een aantal zijn al opgeheven. Onze oproep is dan ook om vooral gebruik te maken van deze subsidieregelingen die de gemeente biedt.

De regelingen kun je vinden op de site van de gemeente Eemsdelta Steunpakket culturele organisaties | Gemeente Eemsdelta.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen dan kun je de hulp van IVAK inschakelen. Je kunt daarvoor contact opnemen met Carin Brenninkmeijer, cultuur@ivak.net.

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer