Workshops gezocht voor de Vibes-Jongerentop op 7 oktober

5 jul 2022 | nieuws

Op 7 oktober wordt de Vibes-JongerenTop georganiseerd op de nieuwe Campus in Eemsdelta. We zijn op zoek naar ongeveer 15 creatieve/culturele workshops van een uur. Wil jij een workshop geven tijdens deze JongerenTop en/of wil je bijvoorbeeld een serie verdiepende workshops geven tijdens het buitenschoolse programma Vibes erna, neem dan contact op met Ada Tolboom via ada@ivak.net

De JongerenTop, op 7 oktober aanstaande, is de kick-off van het samen leren, samen werken en samen leven van de 1.700 leerlingen op de Campus in Appingedam. Het is onderdeel van het zogenoemde buitenschoolse programma Vibes. 
 
Campus 
Op dit moment wordt heel hard gewerkt aan de bouw van Campus Eemdelta Groningen. Deze nieuwe onderwijscampus gaat vanaf het nieuwe schooljaar 2022 – 2023 maar liefst 1.700 leerlingen van vier scholen voor voortgezet onderwijs en mbo huisvesten. De volgende scholen gaan daar een nieuwe start maken: George Martens School, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en Noorderpoort. Dit wordt een plek waar jongeren leren, tijdens schooltijd, maar juist ook buiten schooltijd. Waar ze anderen ontmoeten, andere verhalen horen en talenten ontdekken en ontwikkelen. 
 
JongerenTop 
De Campus is een fysieke plek waar straks dus vier scholen staan, zo’n verandering heeft veel impact op zowel de leerlingen als het onderwijzend personeel. En daarmee de aanleiding tot het organiseren van de JongerenTop. Het doel van deze dag is om samen met de jongeren de volgende vraag te beantwoorden: “Hoe willen we samen leren, samen werken en samen leven op de Campus?” Het antwoord wordt een set van waarden hoe jongeren met elkaar willen omgaan op de Campus. Alle leerlingen gaan hierover met elkaar in gesprek, in gemixte groepen (verschillende leeftijden én scholen). Zo leren ze elkaar kennen en hebben ze aan het eind van de dag zelf de belangrijkste waarden (leefregels) bedacht. 
 
Daarnaast worden er diezelfde dag voor alle leerlingen ook workshops gegeven op het gebied van sport, sociaal-emotioneel en creatieve, kunst en cultuur workshops en gaan ze een voorstelling met elkaar bekijken.  
 
Vibes programma 
Het Vibes programma is het buitenschoolse programma, dat straks wordt aangeboden op de Campus. Het is een verdieping van het workshopaanbod dat tijdens de JongerenTop wordt aangeboden.  Jongerenwerk Barkema & De Haan, Sport4Connect, JongerenTop zijn samen met IVAK gevraagd om deze dag te organiseren en het buitenschool programma Vibes op te coördineren en uit te voeren. 


 

Meer berichten in: nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer