Jongeren bepalen eigen regels tijdens Jongerentop

7 okt 2022 | nieuws

“Hoe willen we samen leren, samen werken en samen leven op de Campus?” Deze vraag staat centraal tijdens de Vibes – Jongerentop, vandaag op 7 oktober. Hiervoor gaan ongeveer 1.400 leerlingen met elkaar in gesprek in gemixte groepen (verschillende leeftijden én scholen). Het antwoord op deze centrale vraag is een set van waarden en regels hoe de jongeren met elkaar willen omgaan op de Campus. Het is vandaag dus een belangrijke dag. 
 
De Campus Eemsdelta Groningen is de fysieke plek waar met ingang van huidige schooljaar 2022-2023 de volgende vier scholen samen een nieuwe start hebben gemaakt: George Martens School, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en Noorderpoort. De Campus wordt een plek waar jongeren leren, tijdens schooltijd, maar juist ook buiten schooltijd. Waar ze anderen ontmoeten, andere verhalen horen en talenten ontdekken en ontwikkelen.  
 
Het is niet zomaar iets om met diverse scholen en zoveel verschillende jongeren op één plek te gaan samenleven. Daarom heeft de organisatie voor 7 oktober een gevarieerd programma bedacht met workshops, dialoogsessies en theatervoorstellingen. 
 
De Vibes – Jongerentop is onderdeel van het Campus Vibes Programma. Het Campus Vibes Programma is een buitenschools programma op de Campus dat gericht is op talentherkenning en persoonlijke ontwikkeling. Na de herfstvakantie worden er straks wekelijks workshops georganiseerd op het gebied van sport, cultuur en persoonlijke ontwikkeling. De Vibes-workshops zijn gratis en ook toegankelijk voor jongeren die niet op de Campus naar school gaan. 
 

Meer berichten in: nieuws