IVAK Academy lesgeven aan jonge kinderen 4 t/m 7 jaar

19 okt 2023 | nieuws

Woensdag 18 oktober vond de IVAK Academy lesgeven aan jonge kinderen 4 t/m 7 jaar plaats in De Basiliek in Appingedam.

Onder leiding van Jeska Aasman, projectleider van het Drents netwerk Jonge Kind,  werden deelnemers meegenomen in de wereld en de natuurlijke verwondering van jonge kinderen.

Hoe verloopt hun creatieve ontwikkeling, wat is de rol van zintuigen en van spel daarin? Wat is er nodig, of juist niet nodig, om jonge kinderen creatief te begeleiden, ze te laten ontdekken. Stel je grenzen, een einddoel, of laat je alles los?

Aan de hand van voorbeelden, theorie en korte oefeningen kwam het tot een mooie en inspirerende interactie. Ervaringen werden uitgewisseld, maar ook de belangrijke rol van kunstdocent werd uitgelicht.

De Academy werd afgesloten met een heerlijke lunch bij De Basiliek.

Meer berichten in: nieuws

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Tijdens de zomervakantie is IVAK van maandag 22 juli tot maandag 2 september gesloten.   Een heel fijne vakantie toegewenst! 

Lees meer
langs de Mooie Muren van Stadskanaal

langs de Mooie Muren van Stadskanaal

Helemaal in stijl vertrok de kersverse projectgroep Trots op je Thuis voor een street art excursie naar Stadskanaal, naar de 6 Mooie Muren van Stadskanaal. Doel: elkaar ontmoeten, beter leren kennen...

Lees meer
KIEK ONS Baaierm

KIEK ONS Baaierm

Bierum lijkt het einde van de wereld, maar voor ons, de jeugd in Bierum, is het juist het begin van de wereld en hier woont een heleboel leuke jeugd met allemaal verschillende interesses. Wij maken...

Lees meer