Hofdans op KC Noord in Delfzijl

18 feb 2022 | Nieuws

Deze blog is geschreven is door Mariska ’t Hart, icc’er bij Kindcentrum Noord in Delfzijl.

Mariska ‘t Hart werkt als groepsleerkracht en cultuurcoördinator op Kindcentrum Noord, maar zij heeft ook jarenlange ervaring als danser en dansleider bij een hofdansvereniging. En dat hebben haar leerlingen gemerkt! Als afsluiting van het thema “Ridders en Kastelen” gingen de leerlingen hofdansen.

Als waardige prinsen, ridders, prinsessen, koningen en draken staan ze in de rij. Het is feest vandaag. Na drie weken kastelen bouwen, spelen in het kasteel, de koninklijke families schilderen, verhalen bedenken, adellijke woorden leren en vrolijk scheurend de mooiste draken maken, sluiten ze vandaag koninklijk gekleed het thema af.   

Rechtopstaand, rokken iets van de grond optillend en vooral niet te snel dansend, bewegen ze zich ruisend door de gangen en over de dansvloer van het speellokaal. Ze genieten, voelen zich belangrijk, mogen gezien worden en zouden alleen het liefst nog naar een écht kasteel gaan.  

Helaas is dat nu niet mogelijk, wel was het een verrassing dat juf ook in kostuum kwam…. al weet nog niet iedereen het zeker of zij het wel was. Ze had geen bril op, had erg brede heupen door de jurk en een grote pruik op. 

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer