“De zee kwam door de brievenbus en andere kinderboeken”

2 mrt 2022 | nieuws

Deze blog over de Nationale Voorleeswedstrijd is geschreven door Catrien de Boer, coördinator cultuuronderwijs bij IVAK

Hoe gebruik je je stem als je voorleest, neem je je luisteraars mee in het verhaal, kijk je hen af en toe aan én spreek je rustig en duidelijk?

Dat zijn dingen waar je op let als je door de bibliotheek gevraagd wordt voor de jury van de Nationale Voorleeswedstrijd. Wat leuk om zoveel kinderen uit de gemeente Eemsdelta te horen voorlezen uit zoveel verschillende boeken! Voor deze regionale voorronde hadden ze hun favoriete fragmenten uitgekozen en lazen die met enthousiasme voor.

Ik heb mooie, spannende en ontroerende fragmenten gehoord uit bv. Oma verdacht, Juf Braaksel, Stukjes hemelblauw en De zee die door de brievenbus kwam. De winnaar gaat door naar de halve finale en daarna volgt de eindronde van de provincie Groningen. Wie weet komt de beste voorlezer uit de gemeente Eemsdelta!

Meer berichten in: nieuws

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Tijdens de zomervakantie is IVAK van maandag 22 juli tot maandag 2 september gesloten.   Een heel fijne vakantie toegewenst! 

Lees meer
langs de Mooie Muren van Stadskanaal

langs de Mooie Muren van Stadskanaal

Helemaal in stijl vertrok de kersverse projectgroep Trots op je Thuis voor een street art excursie naar Stadskanaal, naar de 6 Mooie Muren van Stadskanaal. Doel: elkaar ontmoeten, beter leren kennen...

Lees meer
KIEK ONS Baaierm

KIEK ONS Baaierm

Bierum lijkt het einde van de wereld, maar voor ons, de jeugd in Bierum, is het juist het begin van de wereld en hier woont een heleboel leuke jeugd met allemaal verschillende interesses. Wij maken...

Lees meer