Jonge talenten ontdekt via Open Podium op school

Deze blog is geschreven door Els Stoepker, directeur van de openbare Jenaplanschool De Wilster in Middelstum.

Op De Wilster vieren we iedere week, met de hele school, wat we geleerd hebben. De kinderen spelen op een instrument, lezen voor, leggen uit waar ze aan werken, kortom ze laten zien wat ze kunnen en waar ze goed in zijn. Zo ontstaan er de mooiste dingen.

Doordat kinderen vanaf dag één op het podium staan gaat het presenteren hen goed af. De kinderen zijn eigenaar van hun optreden en de leerkracht ondersteunt het kind om er een mooie presentatie van te maken.

Een meisje uit groep vier heeft interesse voor piano spelen. Ze is een lief, rustig meisje en ze treedt niet vaak op de voorgrond. Op een dag kruipt ze achter de piano, die op een centrale plek in de school staat, en oefent een prachtig stuk muziek.

Langzaam komen er steeds meer kinderen om haar heen staan. Ze krijgt een daverend applaus, alle kinderen zijn onder de indruk. Ze is nu hard aan het oefenen om op de viering een concert te geven. 

Er is een talent ontdekt!

Een van onze doelen is dat kinderen hun presentatiemogelijkheden verbeteren. Dat ze met kunstzinnige middelen anderen weten te raken en te ontroeren vinden we ook belangrijk. Het Open Podium helpt ons als school die doelen te realiseren.

Els Stoepker – directeur De Wilster (foto: Reyer Boxem)

Inwoners

Week tegen Eenzaamheid

Het gevoel ‘erbij te horen’ en ‘ertoe te doen’ is voor ieder mens een basisbehoefte. In 2022 heeft IVAK het Pact tegen Eenzaamheid ondertekend en

Lees verder »