IVAK Academy

DONDERDAG 6 OKTOBER: Verenigingen, laat je zien!

Deze IVAK Academy voor culturele verenigingen zou eerder op 16 mei zou plaatsvinden.

Nu het coronavirus niet meer zo hard om zich heen slaat, is er voor verenigingen weer ruimte om elkaar te treffen en naar de toekomst te kijken. Dit is ook een goed moment om de volgende vragen te stellen: Hebben wij als vereniging onze marketing wel op orde? Hoe kunnen wij ons ledenbestand verder uitbreiden? Welke fondsen kunnen wij aanschrijven voor ons project of evenement en hoe doen we dat dan?

Daarom organiseert IVAK organiseert donderdagavond 6 oktober een Academy voor de culturele verenigingen van Eemsdelta. Tijdens deze bijeenkomst krijg je als vereniging marketingtips en vinden er presentaties plaats over de cursus Samen slim deelnemers werven en de workshop Fondsen werven.

PROGRAMMA

1. Marketingtips en -voorbeelden door Petra Bos en Maaike Falkena van IVAK

Pauze

2. Presentatie cursus Samen slim deelnemers werven door KultuurLoket

3. Presentatie workshop Fondsen werven door KultuurLoket

Wanneer: Donderdag 6 oktober 2022 Locatie: Centrum Kabzeël, Dijkstraat 77 Appingedam Aanvang: 19.15 uur, inloop vanaf 19 uur

De aanmelding is inmiddels gesloten!

Training Samen Slim Deelnemers Werven

De manier waarop wij onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen.

OVER DE TRAINING

Deze training helpt je de veranderingen voor jouw vereniging, organisatie of eigen praktijk in kaart te brengen. De training geeft een verfrissende kijk op het werven van deelnemers, dit kunnen zowel leden als cursisten zijn. Voordat we kijken naar succesvolle promotie, starten we vanuit de vraag hoe jouw aanbod kan aansluiten op de wensen van jouw deelnemers.

PRAKTISCH

De training bestaat uit twee avonden, waarbinnen je informatie krijgt en gezamenlijke opdrachten doet. Tussen de trainingsavonden door krijg je een huiswerkopdracht mee. Op de laatste avond pitch je als vereniging of organisatie je mogelijk nieuwe plannen.

Wanneer: woensdag 26 oktober en woensdag 9 november

Voor wie: culturele verenigingen en organisaties

Locatie: Kindcentrum De Rietpluim, Hallehuis 2 in Delfzijl

Tijd: van 20.00 uur tot 21.30 uur

Aanmelden kan t/m woensdag 19 oktober.

  Workshop Fondsenwerving

  Een goed idee, een mooi plan! Hoe krijg je de financiering rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden? De workshop Fondsenwerving van het KultuurLoket geeft je handvatten om je fondsenwerving zo goed mogelijk aan te pakken.

  OVER DE WORKSHOP

  IVAK organiseert in samenwerking met Kultuurloket via de IVAK Academy op woensdag 2 november een workshop Fondsenwerving voor culturele verenigingen en cultuurmakers. In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke financieringsmogelijkheden zijn er

  • Het projectplan

  • De begroting en het dekkingsplan

  • Hoe benader je fondsen

  • De financiële afhandeling

  PRAKTISCH

  Wanneer: woensdag 2 november

  Voor wie: culturele verenigingen en cultuurmakers

  Locatie: Centrum Kabzeël, Dijkstraat 77 Appingedam

  Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur

  Aanmelden kan t/m woensdag 26 oktober.

   Wat is IVAK Academy?

   Lezingen, inspiratiedagen, workshops, masterclasses en netwerkbijeenkomsten voor cultuuraanbieders in de gemeente Eemsdelta – georganiseerd door IVAK.

   Het doel van de Academy-bijeenkomsten is om kennis te delen, te inspireren, te prikkelen, te professionaliseren, ondernemerschap te stimuleren, elkaar te ontmoeten en te zoeken naar cross-overs.

   Waar en wanneer zijn deze bijeenkomsten?

   De lezingen en workshops worden op wisselende locaties in de gemeente Eemsdelta gehouden en zijn opgesplitst per doelgroep. De eerstvolgende Academy zal plaatsvinden op 6 oktober, hieronder vind je meer informatie over deze bijeenkomst.

   Academy I: donderdag 6 oktober 2022

   Academy II: januari 2023

   Academy III: april 2023

   Academy IV: juni 2023

   ICC-bijeenkomst I: 22 september 2022

   ICC-bijeenkomst II: 29 maart 2023

   Voor wie is IVAK Academy?

   Alle cultuuraanbieders in Eemsdelta: van lesaanbieders tot verenigingen, van kunstenaars & makers tot icc’ers & leerkrachten.

   Wat zijn de thema's?

   Elke keer is er een ander onderwerp; van marketing tot verbinding in het veld. IVAK is op de hoogte van landelijke en provinciale ontwikkelingen binnen de cultuursector en selecteert op basis van wat er leeft in het veld thema’s en passende gastsprekers.

   Hoe kan ik me aanmelden?

   Wanneer een IVAK Academy wordt georganiseerd en hoe je je kunt aanmelden kun je vinden op deze pagina.