IVAK Academy

Wat is IVAK Academy?

Lezingen, inspiratiedagen, workshops, masterclasses en netwerkbijeenkomsten voor cultuuraanbieders in de gemeente Eemsdelta – georganiseerd door IVAK.

Het doel van de Academy-bijeenkomsten is om kennis te delen, te inspireren, te prikkelen, te professionaliseren, ondernemerschap te stimuleren, elkaar te ontmoeten en te zoeken naar cross-overs.

Waar en wanneer zijn deze bijeenkomsten?

De lezingen en workshops worden op wisselende locaties in de gemeente Eemsdelta gehouden en zijn opgesplitst per doelgroep. De eerstvolgende Academy zal plaatsvinden op 16 mei (NB: deze wordt verzet naar een latere datum). De netwerkbijeenkomst voor icc'ers zal op woensdag 1 juni georganiseerd worden.

Voor wie is IVAK Academy?

Alle cultuuraanbieders in Eemsdelta: van lesaanbieders tot verenigingen, van kunstenaars & makers tot icc’ers & leerkrachten.

Wat zijn de thema's?

Elke keer is er een ander onderwerp; van marketing tot verbinding in het veld. IVAK is op de hoogte van landelijke en provinciale ontwikkelingen binnen de cultuursector en selecteert op basis van wat er leeft in het veld thema’s en passende gastsprekers.

Hoe kan ik me aanmelden?

Wanneer een IVAK Academy wordt georganiseerd en hoe je je kunt aanmelden kun je vinden op deze pagina.

VERZET: 16 mei: Verenigingen, laat je zien!

De IVAK Academy voor culturele verenigingen die op 16 mei zou plaatsvinden, komt te vervallen. De bijeenkomst wordt verplaatst naar op een later te bepalen moment.

Nu er voor verenigingen weer ruimte is om elkaar te treffen en naar de toekomst te kijken is het wellicht ook een goed moment om de volgende vragen te stellen: hebben wij als vereniging onze marketing wel op orde? Hoe kunnen wij ons ledenbestand verder uitbreiden? Welke fondsen kunnen wij aanschrijven voor ons project of evenement en hoe doen we dat dan?'

Daarom organiseert IVAK organiseert maandagavond 16 mei een Academy voor de culturele verenigingen van Eemsdelta. Tijdens deze bijeenkomst krijg je als vereniging marketingtips en vinden er presentaties plaats over de cursus Slim leden werven en de workshop Fondsen werven.

PROGRAMMA

1. Marketingtips en -voorbeelden door Petra Bos en Maaike Falkena

Pauze

2. Presentatie cursus Slim leden werven door KultuurLoket

3. Presentatie workshop Fondsen werven door KultuurLoket

Wanneer: Maandag 16 mei 2022 Locatie: Centrum Kabzeël, Dijkstraat 77 Appingedam Aanvang: 19.15 uur, inloop vanaf 19 uur

Aanmelden hiervoor kan t/m dinsdag 10 mei.

1 juni: icc-bijeenkomst over cultureel aanbod in Eemsdelta

Op 𝘄𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴𝗺𝗶𝗱𝗱𝗮𝗴 𝟭 𝗷𝘂𝗻𝗶 is de volgende netwerkbijeenkomst voor de cultuurcoördinatoren in het basisonderwijs. We presenteren dan 𝗱𝗲 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗦𝗰𝗵𝗮𝘁𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗹𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗘𝗲𝗺𝘀𝗱𝗲𝗹𝘁𝗮: een mooi boekje met daarin meer dan 30 aanbieders op het gebied van theater, molens, muziek, musea, mediakunst en nog veel meer. Met die brochure kunnen scholen nog beter kiezen uit de culturele schatten van Eemsdelta en zo hun onderwijs verrijken.

Veel culturele aanbieders die in de brochure staan zijn er dan ook en zij vormen de hoofdmoot van die middag.

Ze laten zien wat hun expertise is en icc'ers kunnen met hen in gesprek over wat ze de scholen te bieden hebben.

𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲: OBS Hiliglo, Pastorielaan 1, 9905 RD Holwierde 𝗧𝗶𝗷𝗱: Inloop 15.15 u, start 15.30 u

Aanmelden uiterlijk maandag 23 mei via cultuuronderwijs@ivak.net

Elke school ontvangt 2 exemplaren van de Culturele Schatkamer.