Van Theater na de Dam naar De Noorderlingen

De 14-jarige Jasmine Vos was één van de zes jongeren uit Eemsdelta die op 4 en 5 mei meespeelde met DOORHEEN, een herdenkingswandeling door Delfzijl in het kader van Theater na de Dam.

Onder leiding van de regisseur Lies van de Wiel verzamelden zij lokale oorlogsverhalen, die zij vervolgens verbeeldden in de voorstelling. Lies over Jasmine: “Een stoere meid. Niet meteen een open boek. Gaandeweg het project werd het clubje van zes steeds opener en fanatieker, zo ook Jasmine!”

Jasmine was zo enthousiast na het spelen van DOORHEEN dat ze verder wilde met theater en daarom auditie heeft gedaan bij De Noorderlingen – vooropleiding voor theater in Groningen – en ze werd aangenomen! “Het is een geweldige plek wanneer theater meer dan een hobby is. De docenten zijn erg leerzaam en ik heb nu al geweldige mensen ontmoet. Ik ga nooit vergeten dat de mensen zo open en gezellig zijn en dat ik zo veel meer comfortabel op de vloer sta!”

Lies is ook blij voor Jasmine: “Echt heel leuk dat ze naar aanleiding van DOORHEEN auditie heeft gedaan bij De Noorderlingen en dat ze is aangenomen!”

Wij zijn als IVAK erg benieuwd waar Jasmine over een paar jaar op de planken staat!

DOORHEEN was een samenwerking via IVAK met het Noord Nederlands Toneel, De Noorderlingen en Theater na de Dam.

Inwoners

Ga jij ook culturen?!

Nu de versoepelingen van de maatregelen toelaten dat er weer volop culturele lessen gevolgd kunnen worden, brengen wij graag het culturele aanbod in de Eemsdelta

Lees verder »
Inwoners

Toefkes & NSA gaan samen

Vanaf 2022 gaan de naschoolse culturele lessen Toefkes en de NSA samen! Toefkes zijn de culturele naschoolse activiteiten die IVAK sinds schooljaar 2019-2020 organiseert in

Lees verder »