Hoe was Nachbarn ohne Grenzen?!

Onder het motto Nachbarn ohne Grenzen troffen zaterdag 17 september Nederlandse en Duitse koren elkaar in Delfzijl.

Het Ostfriesischer Chorverband viert dit jaar haar 160-jarig bestaan. Verspreid over het jaar vinden er diverse koorprojecten plaats waarin de samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse koren centraal staat. Het hoogtepunt van het jubileumjaar vond zaterdag 17 september plaats. Op deze dag vond er een programma plaats die zich tegelijk afspeelde in Delfzijl, in Knock (Duitsland) en op het schip ‘Warsteiner Admiral’.

‘S middags werden er door 4 koren in Knock, 7 koren op de Warsteiner Admiral en 5 koren in Delfzijl concerten verzorgd. Aan het concert in Delfzijl namen de volgende koren deel: De Maggelan Singers uit Delfzijl, The Lady Pirates uit Winschoten, Singgemeinschaft uit Rhauderfehn, Feierabend uit Klein-Remels en Gemischt Chor uit Moormerland. Samen verzorgden zij een middagvullend programma. Wethouder Meindert Joostens heeft een welkomsttoespraak verzorgd namens de gemeente Eemsdelta.

Het evenement zou ‘s avonds om 19:00 uur groots afgesloten worden. Alle 16 koren zouden elkaar bij de Eems gaan toezingen met het speciaal voor deze gelegenheid geschreven canon Singen ist Sauna für die Seele. Helaas waren de weersomstandigheden zodanig slecht dat slechts enkele koorzangers het aandurfden om op de dijk bij het Eemshotel te staan zingen. Ondanks dat het spetterende slot uitbleef, kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag.

Inwoners

Week tegen Eenzaamheid

Het gevoel ‘erbij te horen’ en ‘ertoe te doen’ is voor ieder mens een basisbehoefte. In 2022 heeft IVAK het Pact tegen Eenzaamheid ondertekend en

Lees verder »